Túrák

KERÉKPÁRRAL CSONGRÁDRA ÉS TOVÁBB….Bátran pattanjunk nyeregbe és a Tisza gátján futó kerékpárúton tekerjünk át a szomszédvárba, Csongrádra, ahol sütkérezhetünk a hatalmas homokfövényen a Körös-torokban. Együnk sült keszeget, amit homoki borral öblítsünk le, majd a nádfedeles halászházakat elhagyva, a híres pontonhídon átkelünk a Tiszán és felfedezzük az ártérben az egykori Ellési Monostor romjait, illetve meghallgatjuk a „fekete ember legendáját”.

MINDSZENTI KERÉKPÁROS KÖR…Utunk során szinte végig, a Tisza gátkoronáján futó aszfaltozott útról csodálhatjuk meg az ártéri erdők titokzatos homályát, vagy az alföldi rónák végtelenét, hogy aztán, ahogy  a költőnek, nekünk is „börtönéből szabaduljon sas lelkünk”. A Tiszát kétszer keresztezzük, előbb a közúti híd magasságából tekinthetünk le rá, majd Mindszentnél komppal kelhetünk át rajta. Vigyázat, a túra léleknyugtató elemeket tartalmaz!

EVEZÉS A KURCÁN… A Dózsa-ház után alig pár száz méterrel, gyakorlatilag a Kurca város alatti szakaszán, már napozó teknősökkel, siklókkal vagy szürke gémekkel és kócsagokkal találkozhatunk, ha úgy döntünk, hogy kenuval fedezzük fel a vizek és a nádasok varázslatos világát. Az edzettebbek akár Szegvárig is leevezhetnek, hogy a vízről is megcsodálhassák a kastélyt, ahol állítólag egykoron Rózsa Sándor rémisztgette a bálozó nagyurakat.

A helyszín megosztása
A helyszín részletei
Helyszín a térképen
A helyszín részletei
Hirdetés